Tvillingarna Thornthwaites testamente

Ett tvillingpar, som alltid har försökt ta livet av varandra, måste samarbeta när någon annan försöker döda dem. Läs en originell pusseldeckare.

Tvillingarna Thornthwaites testamente är en underhållande pusseldeckare som inte är så förutsägbar. Den handlar om de föräldralösa tvillingarna Ovid och Lorelli som bor på en herrgård och är arvtagare till en enorm förmögenhet.

Överens efter tretton år

Det som också gör dem udda är att de försökt döda varandra hela sina liv. De har hållit på så länge att ingen längre vet hur det hela började. På deras trettonårsdag föreslår Ovid att de ska ingå vapenvila. För första gången är tvillingarna helt överens.

Lorelli får en ny vän, Adam, som Ovid misstänker har något skumt för sig. Adam kom till herrgården med sin pappa som är familjens advokat. Sorgligt nog blev tvillingarnas pappa förgiftad och deras mamma träffad av blixten. Sedan dess har butlern och resten av de anställda tagit hand om dem.

Men det är också någon annan som försöker döda Ovid och Lorelli. Till slut kan de inte längre lita på någon.

Originell pusseldeckare

Språket är lite gammaldags men förklarande, det berättas många olika historier vilket gör boken ännu mer levande. Man vill alltid vända till nästa sida för att se hur det går för tvillingarna. Det är fullt av frågor och svar i boken, hela tiden undrar man vad som ska hända härnäst eller vem som har gjort vad, men det avslöjas mer än så i slutet.

Det är en pusseldeckare av originellt slag, allra minsta detalj kan vara en stor ledtråd, skurken är oförutsägbar och slutet är inte som du tror.

Familjen Considines förbannelse

Av: Jones, Gareth P Tipsat av: Andrea Ejelöv

En familj med mörka hemligheter som de är beredda att göra vad som helst för att hålla dolda.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Viktor den 16 oktober 2015