Tvillingarna Thornthwaites testamente

Tvillingarna Ovid och Lorelli lever tillsammans med sina tjänare i ett gammalt slott på landet. De är föräldralösa sedan många år efter att föräldrarna dött under märkliga omständigheter.

På slottet härskar en mystisk stämning och redan i början anar man att här finns välbevarade hemligheter. Något som tvillingarna själva inte märkt så mycket av eftersom de i åratal varit upptagna med att försöka döda varandra.

Mordförsök

Ja, du läste rätt, de har arbetat hårt och målmedvetet för att ha ihjäl varandra. Den ena mer sinnrika metoden efter den andra har testats av de båda. Giftspindlar i sängen och rejäla sprängladdningar för att nämna något. Den överlevande skulle i så fall bli ensam arvtagare till den stora förmögenheten.

En dag tröttnar de båda på de ständiga mordförsöken och genom att göra en ändring i testamentet ska de försöka sluta fred. Ändringen går ut på att om den ena av dem dör före 16 års ålder så ärver den andra ingenting.

Mystiska olyckor

Familjens advokat anländer för att ordna detta och har med sig sin son Adam till slottet. Det hela tar sin tid men ganska snart börjar Adam råka ut för mystiska olyckor. Lorelli misstänker Ovid som i sin tur bedyrar sin oskuld. När även han råkar ut för mordförsök börjar misstanken om att någon annan är ute efter pengarna ta form.

Det visar sig snart att i stort sett alla inblandade har något att dölja och historien hittar ständigt nya vändningar.

Det här är en skönt skruvad och spännande berättelse för den som gillar mysterier och klurigheter.

 


 

En olustig början

Av: Snicket, Lemony Tipsat av: Isa Lundqvist

Det finns 13 böcker i serien Syskonen Baudelaires olycksaliga liv. De har inte fått samma stjärnstatus som Harry Potter-serien och Twilight, men jag tycker att det är hög tid!

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Holmström Degerman den 23 september 2010