Två städer

Leon verkar vara den enda överlevande i ett öde landskap. Hans enda sällskap är en liten hundvalp. Så möter han Anja och de bestämmer att aldrig svika varandra. Men i diktatorns rike skiljs de åt.

Landskapet är svartbränt och kalt, luften full av sot. Leon snubblar fram. Otroligt nog lever han och även den lilla hundvalpen Devil.

Det är tryggt att ha en levande varelse att prata med. För att lura sig själv och glömma allt om föräldrar, kompisar, fotbollsmatcher. Var är alla andra som överlevde?

Två andra människor

Efter en äventyrlig färd genom ödemarken träffar han på Rut. Hon är gammal och vis, och har en egen bergsgrotta och grönsaksodlingar. Men vildmarken lockar och Leon vill vidare.

Så dyker Anja upp, en mager och skitig tjej. En annan överlevare. De slår följe och lovar att aldrig svika varandra. Vad som än händer.

Men vid muren blir de omringade och skilda åt. Leon och Devil förs till Den rika staden och Anja till Den fattiga staden. Den enda civilisation som har överlevt är som djävulens rike. Där härskar diktatorn.

Pojkar görs till slavar och flickor hjärntvättas. Men några planerar ett uppror och Anja får en viktig roll, hon är en utvald.

Två städer är en bok för dig som gillar Hungerspelen, Divergent och Kaostrilogin. Det är spänning!

Läs början av boken på smakprov.se (länken öppnas i ett nytt fönster)

Tystnaden i bruset

Av: Ness, Patrick Tipsat av: Elin Wållberg

Det handlar om en värld där det inte finns kvinnor och alla kan höra vad alla tänker, på en annan planet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 22 juni 2014