Två eller tre saker jag glömde berätta för dig

Merissa skadar sig själv, coola Tink vill inte leva, Nadia lider av sitt dåliga självförtroende. Det här är en bok som kryper under huden på läsaren, otäck men gripande.

Merissa Carmichael är söt men det spelar ingen roll om man är osäker och har dåligt självförtroende. Hon är smart, en av skolans bästa elever, men när pappa inte är nöjd är inte Merissa det heller. Hon straffar sig själv genom att skada sig själv. Hon är inte den perfekta.

Katarina Traumer, kallad Tink, är en kändis. Hon har varit en mycket berömd barnskådis. Hon får snabbt ett litet hov omkring sig, Tink AB. Hon är mystisk och vissa dagar kommer hon inte alls till skolan. En dag får vännerna ett sms där Tink tar farväl. Alla är förkrossad, men Tinks tankar och coola sätt finns kvar i dem alla.

Nadia Stillinger är vacker men ensam och förfärligt osäker. Mamma är död och rika pappa har en ny fru som är ung, vacker och smal. Att ha en styvmamma får Nadia att känna sig som en flicka i en saga av bröderna Grimm. Det är avskyvärt. Hon får dessutom vidriga sex-mess. Den enda som är vettig mot henne i skolan är naturkunskapsläraren. Nadia är kär. Hon vill visa men ändå inte, och uppvaktar på sitt eget lite hemliga sätt. Man läser med fasa, vet att det kommer att sluta illa.

Det läskiga slutet vänds till en seger. En härlig seger för tjejerna som tar saken i egna händer och jag bara älskar det! "Är det så här livet är? Man tänker inte bara på saker och oroar sig för dem - man gör något."

Joyce Carol Oates är relationsrysarnas mästarinna. Som läsare dras jag in i historien och huvudpersonernas upplevelser som om jag vore med. Det här är underhuden-läsning. Rekommenderas till äldre tonåringar och unga vuxna.