Tutankhamun

Kriminaldrama i egyptisk forntid.

Thebe 1300 f. Kr. Den unge faraon Tutankhamuns makt och gudomlighet ska manifesteras genom en rad spektakulära ceremonier. En febrig stämning råder i Thebe, världens maktelit strömmar till, luften vibrerar av förväntning.

Samtidigt jäser missnöjet bland befolkningen, de ständiga krigen kräver större och större uppoffringar, samtidigt som de utlovade framgångarna lyser med sin frånvaro.

Då händer det som inte fick hända, ett antal allvarliga attentat och brutala mord stör ceremonierna och skapar stor oro både bland makthavare och vanligt folk. Attentaten tycks ha ett underliggande syfte - att sätta skräck i den unge faraon och undergräva hans inflytande.

Hemlig tronstrid
Brottsutredare Rai Rahotep kallas in för att skydda kungafamiljen och lösa mordfallen. Är morden och hoten kopplade till den hemliga tronstriden?

Detta är författaren Nick Drakes andra bok om brottsutredaren Rahotep. Liksom den första, Nefertiti : dödsboken, är detta en välskriven och mycket spännande historisk kriminalgåta.

Drake målar levande upp det forntida Egypten med dess myllrande folkliv och hisnande klasskillnader, samtidigt som porträttet av Rahotep känns tidlöst med dess konflikt mellan yrkeslivets krav och omsorg om familjen.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mats Enarsson den 22 december 2009