Tusen och en chans

Zoe har dödat en kille men ingen vet om det. Skulden tynger henne, och behovet att få berätta. Så får hon en osannolik brevvän, en dödsdömd man. Han kan få veta allt. Det här är en läsupplevelse du inte får missa.

Att leva. Att älska. Att skratta. Att dö. Tänk så lätt det låter. Men för femtonåriga Zoe har hela världen rämnat. Hon har dödat en kille. Ingen vet något om det.

Någon att berätta för

Hon lever med skulden, skammen, sorgen och förtvivlan och har ingen att berätta för. Tills hon en dag hittar en sajt för dödsdömda fångar som vill ha brevvänner. Mr Stuart Harris har inte fått brev på elva år. För honom kan Zoe berätta sin historia.

Tusen och en chans handlar om en rätt vanlig familj med tre barn, en pappa som snart är arbetslös jurist och en mamma som är före detta jurist, nu hemmafru.

Zoe är ganska populär och ambitiös i skolan. Snart blir hon också uppvaktad av Max Morgan. Han är snygg, han är cool, men är det Max hon vill vara med? Han har en bror med sjukt fina ögon och en humor som stämmer exakt med Zoes. Synd bara att han verkar ha en flickvän redan.

Kittlande spänning

När allt är som bäst blir det som värst och det som har hänt får vi läsare så sakta reda på. Det är kittlande spännande, går inte att sluta läsa. Att läsa en bok i brevform är dessutom behagligt, även om jag vet att det kommer att gå åt fanders så hoppas jag att det ska gå bra. Hela tiden.

Tusen och en chans är en läsupplevelse du inte får missa. Författaren Annabel Pitcher har tidigare skrivit Min syster är i tusen bitar, också det en alldeles fantastiskt bra bok.

Min syster är i tusen bitar

Av: Pitcher, Annabel Tipsat av: Annika Edlund

En bok med hjärtskärande titel och lika starkt och gripande innehåll som titeln signalerar. En bok som är ruskigt svår att släppa. En riktig bladvändare.