Turk & Timotej - en natt

Ett slumpartat möte i julruschen, två personer som inte har något gemensamt. Tror de, tills de inser att de bara vill ha en sak, mer tid tillsammans. De får en natt.

Turk och kompisen Adrian är ute i julshopparhetsen två dagar före julafton. Inte kul, men Turk måste hitta en julklapp till lillsyrran. I trängseln på det stora varuhuset får han syn på den perfekta presenten, en vacker hallonröd halsduk. Dessvärre är det någon annan som också har spanat in just den.

Timmy har lockat med sig bästisen Sigrid för att handla de sista julklapparna. I en låda med halsdukar får hon syn på en läckert hallonröd skapelse som hon bara måste ha. När hon försöker dra fram den upptäcker hon att någon håller i andra änden.

Laddat möte

Det blir starten på en kväll och en natt som varken Turk eller Timmy någonsin ska glömma. Två personer med helt olika bakgrund, livstil och förväntningar möts och dras till varandra, trots att de är oense om det mesta. En natt får de tillsammans, en natt med livliga diskussioner, och intensiv passion. Mer än så kan det inte bli, eller?

Författarna Niklas Krog och Lina Forss har tillsammans skrivit en roman där de låter två av sina karaktärer från andra böcker mötas. Resultatet är en riktig bladvändare, pulserande av åtrå och längtan, varvat med bitska dialoger, irritation och skratt. En liten julkaramell att suga på i vintermörkret.

 

Bara inte du

Av: Bredow, Katarina von Tipsat av: Åsa Zetterström

Hur kunde livet bli så tillkrånglat på några ynka veckor? Emma känner knappt igen sig själv.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 26 december 2013