Tredje tecknet

Det är sommarlov men Olivia är inte glad. Bästisen är ihop med Milo som Olivia är kär i. Hemma är det ensamt och nästan läskigt. Var kommer den okända nyckeln ifrån, och vad har hänt med hissen?

Olivia är ledsen, fast det är sommar och ledigt. Bästa kompisen Sonja har blivit ihop med Milo, som Olivia är hemligt kär i sedan länge. Ingen har vetat och hade Olivia inte blivit sjuk på skolresan skulle Sonja aldrig frågat chans på Milo. Då hade allt varit som vanligt och bra. Nu känns sommaren inte alls kul.

Obehagligt och konstigt

Hemma väntar en tom lägenhet. Det är läskigt och ensamt. Ingen kille, ingen bästa kompis, inga syskon. Hade hon haft ett syskon skulle det kanske varit lättare. Nu känns allt så orättvist, inte ens katten Smilla är till någon tröst. Hon uppför sig underligt, verkar rädd, ryggar tillbaka när hon kommer in i Olivias rum.

Så upptäcker Olivia en gammal nyckel i botten på strandväskan. En nyckel som ingen har saknat och som inte passar till något. Vem har lagt dit den och varför?

Andra konstiga saker händer. Hissen går åt fel håll, flera gånger. Det känns som om någon ser henne, andas henne i nacken, lämnar tecken. Vem och varför?

Ingelin Angerborn är en mycket populär och pålitlig mysrysförfattare. Hennes böcker är samtidigt vardagliga och magiska, spännande som deckare och nästan fantasyfantastiska. Det finns kanske inte naturliga förklaringar till allt här i världen? 

På författarens egen webbsida kan du tjuvläsa lite i boken! (länken öppnas i ett nytt fönster)

Här kan du se och höra Ingelin Angerborn berätta om sin bok.

Sorgfjäril

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

Ååå vad jag gillar den här boken! Med härliga rysningar läser jag om Alice och hennes lillebror Emanuel som flyttat ut på landet med mamma och pappa. De har flyttat till ett stort hus som kallas "Spanska slottet".