Tre flugor i en smäll

När tre vänner inte får det skadestånd som de tycker att myndigheterna är skyldig dem, tar de saken i egna händer. En roman om sex personer, två olika planer och ett möte mellan dem.

Dibley, Swaboda och Byrd, tre minst sagt festliga och annorlunda personer, kvaddar sin gamla risiga bil när de kör ner i ett hål i gatan. De ger New Yorks myndigheter skulden och vill ha ersättning för sin bil, 150 dollar. Myndigheterna har inga tankar på att betala, så de tre vännerna bestämmer sig för att pressa borgmästaren på de 150 dollarna med hjälp av en stulen kanon och en kapad färja.

Storskalig kupp

Det finns tre andra personer som tänker i liknande banor, fast i större skala och med ett betydligare ondare uppsåt. De kapar en hel jagare och en helikopter och försöker sno stadens största bank på fem miljoner. När dessa två planer kolliderar så går inget som den ena gruppen tänkt sig.

Dråpligt och otippat

En dråplig deckare med tre helt otippade rånare, vars omständigheter gör boken till en av de roligare deckare jag läst på ett tag.

Roliga böcker - med skratt och allvar

Skrivet av: Ing-Britt Olofsson

Humor är en allvarlig sak. I roliga böcker finns ofta ett stråk av allvar och ibland till och med tragik. Vad är egentligen en rolig bok?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 24 januari 2013