Tröstaren

Ingen kan skildra ond bråd död i sjukhusmiljö som Karin Wahlberg. I Tröstaren dras läkaren Veronika Lundborg, gift med kriminalkommissarie Claes Claesson, in i ett fall som hotar inte bara karriären utan hela hennes tillvaro.

Av: Wahlberg, Karin
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2007
Låna
En mörk natt när en kvinna går ensam hem blir hon skjuten i magen. Hon opereras med lyckat resultat och tillfriskningen verkar gå bra men ett par dagar efter operationen dör hon helt plötsligt. Sjukhuset börjar surra av rykten och en del tycks tro att det gjordes något fel vid operationen. I samma veva hittas ett nyfött barn utanför polisstationen.
 
Vem sköt kvinnan? Vad dog hon av? Vem lämnade barnet? Detta är de brott poliserna har att utreda. Vi får följa dem i utredningsarbetet men även i deras privatliv. Vi får även ta del av hur de som arbetar på sjukhuset påverkas av dödsfallet. Det är en bra skildring av hur utsatta de som arbetar inom vården är. Vilken hetsjakt det blir när något går fel och hur snabba vi är på att leta efter syndabockar.
 

Karin Wahlbergs Tröstaren är en, om man nu kan säga så, trivsam deckare, som tar fasta på det vardagliga och inte det sensationella. Den blir ändå spännande, man vill verkligen veta vem mördaren är och vad som ledde fram till brottet.

Döden på apoteket

Av: Hövenmark, Nils Tipsat av: N N

En deckare som utspelas i kuststaden Sundå, där Umeå kan kännas igen. I korsningen Vasagatan-Kungsgatan låg Apoteket Renen som fått stå som modell för miljön i boken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 11 juli 2008