Towelhead

När Jasira skickas till Texas för att bo hos sin pappa känns det som om hela hennes värld faller i bitar. Men tillvaron ljusnar när deras granne, mr Vuoso, börjar lägga märke till henne.

Av: Erian, Alicia
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2007
Låna

Jasiras mamma skickar iväg henne till sin pappa i Texas. Mamman är svartsjuk på den uppmärksamhet Jasira får av mammans pojkvän och hon anser att pappan kan "ordna" upp Jasira.

Känner sig inte älskad

Jasiras pappa är väldigt strikt och har så många motsägelsefulla regler att det är omöjligt att göra honom nöjd. Mamman är väldigt kall via telefonen och Jasira känner sig oälskad av sina föräldrar.

Samtidigt börjar Jasiras kropp att utvecklas och hennes sexuella känslor börjar vakna. Jasira vet inte vad hon ska göra med allt detta nya som händer med henne. Det är något som den medelålders grannen, Mr Vuoso, utnyttjar.

Towelhead utspelar sig i USA under tidigt nittiotal och det är främst en historia om en ung flickas sexuella uppvaknande och hur hon klarar sig i en allt annat än idealisk familjesituation.

Tio saker jag hatar med mig själv

Av: Abdel-Fattah, Randa Tipsat av: Annika Edlund

Jamie heter egentligen Jamilah och döljer sitt libanesiskt-muslimska liv för alla i skolan. Hon färgar håret blont och har blå linser. Hon försöker till varje pris att av-arabisera sig. Men när hon chattar så kan hon vara helt ärlig och berätta vem hon är.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 4 december 2013