Toscana tur och retur

En somrig feelgood-bok om två väninnors strapatsrika resa till Toscana.

Sara Raphael har just skilt sig från sin make och känner sig väldigt låg. Hon hade ingen aning om att karln vantrivdes så med att hon reste på reportageresor världen över medan han väntade hemma. Att barnen inte verkar tycka att skilsmässan är något konstigt och att exet hittar en ny kvinna lite väl snabbt hjälper inte humöret direkt.

En resa på motorcykel

När Sara ser en reseannons för ett slott i Toscana tvivlar hon inte en sekund. Hon köper sin exmakes motorcykel för en spottstyver, vilket hon tycker är rätt åt honom, och börjar övertala sin bästa vän, Jessica Romin, att hon ska följa med.

Jessica är en känd författare av kärleksböcker som aldrig kliver ur sina högklackade skor eller reser annat än i första klass. Hon tänker verkligen inte resa till Toscana på motorcykel, ens för sin bästa vän.

Jessica har egna bekymmer. För första gången under sin skrivarkarriär har hon skrivkramp och den vill inte släppa. Hennes sjuka mamma ger henne dåligt samvete och Jessica försöker hålla sig undan sin älskare, som hon tycker väldigt mycket om men inte vill bli för allvarlig med (fast det vill han).

En bladvändare som gör dig glad

Men Saras övertalningsförmåga är stor. Hon har en egen agenda med semestern till Toscana och hoppas kunna ställa några personer från sitt förflutna mot väggen.

Till Toscana kommer väninnorna efter mångt och mycket, men allt blir inte riktigt vad de tänkt sig. Båda blir generöst uppvaktade av både nya män och gamla flammor. Samtidigt tvingas både Sara och Jessica att upptäcka sanningar om sig själva och det förflutna som vänder upp och ner på tillvaron.

En riktig bladvändare där jag riktigt kunde känna sommarvärmen från sidorna. Skratt, allvar, sorg, vänskap, kärlek och äventyr blandas till en god milkshake som lämnar mig glad efter att ha läst den sista sidan. En riktig feelgood bok för sommaren!

Under vintergatans alla stjärnor

Av: Davidsson, Camilla Tipsat av: Aina Gustavsson

Detta är första boken i trilogin om Emma och hennes sökande efter kärlek, lycka och meningen med livet. Det är också berättelsen om hur en tusenårig pilgrimsled kan förändra ett liv.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 22 maj 2015