Torsdagsmordklubben

En underhållande deckare om fyra pensionärer som löser gamla brott.

De fyra 70- och 80-plusarna Joyce, Ibrahim, Ron och Elizabeth bor i den lyxiga seniorbyn Cooper Chase, på den engelska landsbygden. De är väldigt olika varandra, men varje torsdag träffas de för att diskutera och lösa gamla mord.

Fyra personligheter

Joyce är den snälla i gruppen, den som vill vara till lags och gärna bakar kakor och bullar. Ibrahim är psykiatriker, älskar att dela med sig av fakta till alla som vill lyssna. Ron anordnade strejker för arbetare en gång i tiden. Han gillar att ställa till med rabalder och står gärna i centrum. Elizabeth är den som drar i alla trådar och sätter planer i verket. Hon kan mycket väl vara en före detta spion.

Allt är inte frid och fröjd i seniorbyn. Byggledaren och delägaren i Cooper Chase, en person med kriminellt förflutet, mördas. Till polisens stora förtret hoppar torsdagsmordklubben genast på fallet. Poliserna bjuds självklart på te och kakor. Det finns många misstänkta och klubben tänker inte gå miste om ett så spännande och färskt mord.

I Richard Osmans debutroman vävs många berättelser in i en dråplig deckare, med den ena oväntade vändningen efter den andra. En mysig mordbok. Sorgen finns där också och allt som följer med att bli gammal.

Läs också

  1. Den bittra pajens sötma

    Av: Bradley, Alan Tipsat av: Anna Sahlén

    En okänd man dör inför Flavias ögon en tidig morgon i familjens trädgård.

  2. Glennkill

    Av: Swann, Leonie Tipsat av: Ing-Britt Olofsson

    En tysk deckare om får, som utspelar sig i Irland. Kan det vara något? Jo det kan det. Spännande är den, som en deckare skall vara, men också väldigt rolig.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Moa Wållberg den 27 augusti 2021