Topphemligt

Egentligen vill inte Alex Rider jobba för underrättelsetjänsten, utan ha ett vanligt liv igen, med skola och kompisar. Men när han erbjuds ett nytt uppdrag kan han inte motstå utmaningen.

Fjortonåriga Alex Rider har arbetat som agent för den engelska underrättelsetjänsten, men nu har han bestämt sig för att sluta med sådana uppdrag och leva ett liv som en vanlig skolpojke.

Ett nytt uppdrag

Men, underrättelsetjänsten vill ha Alex hjälp igen. Det är nämligen så att två av världens rikaste män har dött i så kallade olyckor. Båda två har söner som går på en mycket berömd skola där som är specialiserad på att ta hand om problempojkar. Pojkar som inte längre får gå i vanliga skolor.

Alex får i uppdrag av underrättelsetjänsten att bli elev på skolan, för att undersöka vad som egentligen pågår där. Han kan inte motstå utmaningen, utan nappar på uppdraget!

Action för ungdomar

Topphemligt är en mycket spännande bok, en actionhistoria för dig som är 12 år och uppåt. Det är den andra boken i serien om Alex Rider, och det finns många fler. Det fina är att du kan läsa dem fristående, i vilken ordning du vill.

Författaren Antony Horowitz är en väldigt populär författare i England. Han har bland annat skrivit mycket för TV, till exempel deckarserien Morden i Midsomer.

Skyddad identitet

Av: Swindells, Robert E Tipsat av: Maude Westerlund

Vad skulle du tycka om en seriemördares familj var grannar till dig? Nog skulle det kännas rätt obehagligt, för något skumt med familjen måste det väl vara!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Holmström den 27 februari 2012