Tilly som trodde att

Tilly och Tage bor i samma hus. Där bor också andra människor och familjer. Och fastän alla bor i samma hus så är det skillnad på hur alla har det hemma hos sig.

Tilly och Tage har nog tänkt att alla har det ungefär likadant. Men faktiskt är det ganska olika. Hemma hos Tage är det så tyst att man hör klockorna ticka. Hos Freddie är det folk hela tiden som kommer och går.

Om hur olika det kan vara

Sonja som går på förskolan har precis alla saker som går att föreställa sig, fast inga föräldrar som syns till. Peppes pappa städar aldrig deras toalett och det blir lite trixigt när Tilly är på besök. Hon måste bajsa och det finns inget toalettpapper.

Boris är aldrig med och badar när föris går på simskola. Varför skickar inte hans vuxna med badbyxorna när det är baddag? Och var bor egentligen killen som sitter utanför trappuppgången, som har sommarskor på sig fast att det är vinter?

Tilly och Tage funderar

Sådana saker pratar Tilly och Tage om. Om hur olika det kan vara och varför det är så. Frågorna är bra men svåra tycker de.

Eva Staafs text och Emma Adbåges bilder berättar på ett enkelt sätt om skillnader mellan olika familjer och hem. Tilly som trodde att förmedlar barns nyfikenhet och kloka funderingar och bjuder in till samtal.