Tills vi kommer hem

Tycker du om historia? Är du intresserad av att veta hur svenskar klarade emigreringen till USA utan att kunna ett ord engelska på 1800-talet? Denna spännande roman handlar om just det, tre unga svenska kvinnor som tar sig till Chicago helt på egen hand.

Året är 1897, och de tre föräldralösa systrarna Elin, Kerstin och Sofia bor hos sin morbror. Elin vill fly på grund av sitt förflutna med morbrodern, och av rädsla för sina yngre systrars skull. De bestämmer sig för att ta sig till USA med en släktings hjälp. Väl där utan återvändo är allt inte som de hoppats, och alla tre flickorna står inför varsitt svårt val.

Tills vi kommer hem är skriven av den amerikanska författaren Lynn Austin, vilket jag tycker är intressant – en amerikan som skriver ur svenskars perspektiv.

Boken innehåller romantik, spänning, historia och ett starkt systerskap. Det gick väldigt fort att läsa boken, och jag tycker att den var väldigt intressant på många olika sätt. Om du tycker om romantiska romaner och historia skulle jag verkligen rekommendera den!

Ämnesord

Tipsat av: Hanna den 9 juli 2018