Tillgänglighet på webbplatsen

Den här texten beskriver hur minabibliotek.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, kända problem, samt hur du kan rapportera brister.

Folkbiblioteken i kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den.

Minabibliotek.se är i hög grad förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Du kan läsa mer om teknik och standarder längre ner på den här sidan, under "Teknisk information".

Rapportera brister

Om du behöver innehåll från minabibliotek.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivningen här nedanför, kan du mejla redaktion@minabibliotek.se eller ringa någon av oss i redaktionen. Klicka här för att hitta våra personliga kontaktuppgifter. Du hittar också ett formulär för rapportering av brister här intill. Föreslå gärna testverktyg eller oberoende granskare som analyserar webbtillgänglighet.

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med vår hantering av de synpunkter du skickar in, kan du kontakta dem och berätta det.

Teknisk information

Den här webbplatsen är i hög grad förenlig med nivå AA i standarden "Web content accessibility guidelines" version 2.1. Vår leverantör har följt samma standard och nivå vid utveckligen och designen av den här webbplatsen. 

Här följer beskrivning av det innehåll som inte är tillgängligt (WCAG A 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3, WCAG AA 1.2.4, 1.2.5):

 • Videor som vi inte har publicerat själva kan sakna undertexter.
 • Videor saknar ofta syntolkning.
 • Bilder kan sakna beskrivning i alt-text, men vi strävar efter att samtliga ska ha en sådan.
 • Det kan finnas pdf-dokument som inte är tillgängliga. All information i eventuella pdf-dokument på webbplatsen finns även som html-text. 

Så har vi testat webbplatsen

 • "User testing tool" via Accessiblecheck.com.
 • Inbyggt WCAG-verktyg i vårt CMS.
 • Leverantörens egna tester.

Webbplatsen publicerades i nuvarande form 2016-11-04.

Den här redogörelsen uppdaterades senast den 2022-11-17.

Rapportera brister i tillgängligheten

  Kontakta oss

  1. Webbredaktionen

   Det är vi som jobbar med webbplatsen du befinner dig på. Du kan fråga oss om det mesta som rör Minabibliotek, dess innehåll och tjänster.

  2. Alla bibliotek

   Biblioteken, kontakt, öppettider, adresser och annan användbar information.