Tillgänglighet på webben och i biblioteksrummet

Vi vill att biblioteken ska vara tillgängliga, så väl som på webben och i rummet. Här sammanfattar vi de olika sätt du kan använda våra tjänster på.

Lyssna på webben

Du kan lyssna på texter på webbplatsen. Det gör du med hjälp av ett inbyggt program som heter Readspeaker

Tillgänglighet på biblioteken

Varje bibliotek har en egen sida, där du kan läsa om tillgängligheten i byggnaden. Det står ofta direkt på bilbiotekssidan, eller på en länkad undersida med "tillgänglighet" i rubriken.

Förstoring

Du kan zooma in och ut i din webbläsare både i Windows-PC och Apples Mac-datorer. Håll inne Ctrl-tangenten på PC eller ⌘ på Mac och använd sedan tangenterna + och - för att justera storleken på sidan.

På en smart telefon eller surfplatta sprider du ut och nyper ihop fingrarna direkt på skärmen. Så kan du även göra på flera datorer med pekplatta.

  1. Lyssna på Minabibliotek

    På Minabibliotek.se finns lyssna-funktionen Readspeaker. Den gör att texten på webbplatsen kan läsas upp. Du behöver inte ladda ner något program. Tryck på lyssna-knappen så startar uppläsningen automatiskt.

  2. Tillgänglighet på webbplatsen

    Den här texten beskriver hur minabibliotek.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, kända problem, samt hur du kan rapportera brister.

  3. Alla bibliotek

    Biblioteken, kontakt, öppettider, adresser och annan användbar information.