Tillgänglighet och utrustning

• Gatuplan, inga trappor.
  • Inga höga trösklar.
  • Dörröppnare.
  • Stor RWC-toalett anpassad för rullstol.
  • Parkering för rörelsehindrade finns.
  • Hörslinga finns i disken och i vår föreläsningslokal Burspråket.

Datorer och internet

• Tre datorer med internetuppkoppling och utskriftsmöjlighet finns att låna. Datortid bokas i disken under bemannade öppettider.
  • Trådlöst nätverk finns. Tillgång till nätverket ges i disken under bemannade öppettider.

Kopiator och skrivare

• Skrivare/kopiator finns för användning under bemannade öppettider. Svart-vita utskrifter/kopior kostar 2 kr/A-4-sida. Färgutskrifter/kopior kostar 4 kr/A4-sida.
  • Skanner finns för användning under bemannade öppettider. Att skanna kostar 5 kr/tillfälle.

Bokinkast

• Bokinkast för återlämning av böcker finns vid bibliotekets entré, till höger om dörren. OBS! Böcker och andra medier som läggs i bokinkastet när vi har stängt återlämnas först när biblioteket har öppet igen.

Svårt att läsa?

Talböcker och egen nedladdning

Biblioteket erbjuder talböcker för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Talböcker finns i digital form. Vi hjälper dig att komma igång med egen nedladdning av talböcker.

Läsa på olika sätt

Det finns även ljudböcker, storstilsböcker och lättlästa böcker. Här finns mer information om vad biblioteket erbjuder för att du ska kunna läsa på olika sätt