Tiger's curse

Ett vikariat på en cirkus i Oregon blir början på en resa genom Indien med en mystisk vit tiger.

Kelsey får ett vikariat på en resande cirkus. Bland alla cirkusdjuren finns det ett som hon på något mystiskt sätt dras till, den vita tigern Ren. Hon kan inte riktigt förklara varför. Det verkar som om Ren förstår henne och hon tillbringar mer och mer tid med honom.

En lång resa

När hennes vikariat går mot sitt slut kommer en indisk man som vill köpa Ren. Han vill föra tigern tillbaka till ett naturreservat i Indien. Mannen insisterar på att Kelsey följer med till Indien för att se till att Ren kommer fram ordentligt.

Hon väljer att följa med eftersom hon inte vill skiljas från sin tigervän riktigt än. I Indien får hon sitt livs överraskning. Ren är egentligen en man som genom en förbannelse fått en tigers form och han behöver Kelseys hjälp att bryta förbannelsen.

En spännande fantasy som för huvudpersonerna genom ett, för mig, obekant landskap, Indien. Det här är första delen i en serie, ytterligare tre böcker om Kelsey och Ren finns att låna på biblioteken. Än så länge finns de bara på engelska.

Redwall

Av: Jacques, Brian Tipsat av: Andrea Ejelöv

Den här boken har allt! Första boken om Redwall, Cluny Gisslaren, innehåller spänning, vänskap, svek, krig, kärlek och mod.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 15 juli 2013