Tidväktaren

Det händer mystiska saker i världen. Väldiga tidstornados drar med sig allt från människor till hus. Något som brukar hålla ordning på tiden saknas – och elvaåriga Silver bestämmer sig för att hinna först i jakten efter det.

Silver har själv förlorat hela sin familj, och bor nu med sin elaka faster. När fastern tillsammans med en annan skum typ försöker få Silver att berätta om ett visst betydelsefullt ur förstår Silver att det är något fuffens på gång.

Resa genom tid och rum

Tack vare sin slughet och nyfikenhet lyckas Silver ta reda på vad uret, som kallas Tidväktaren, kan användas till, och varför det är så värdefullt. Hon ger sig ut på en resa genom tid och rum för att hitta Tidväktaren innan någon med ondskefulla syften gör det. Med sig på resan har hon sin nya vän Gabriel.

Det här är en mångbottnad och fascinerande fantasyberättelse. Trots att handlingen utspelar sig i många olika världar och tider, tycker jag inte att den blir förvirrande. Tidväktaren är en bok att dras in i, och sedan sakna. Jeanette Winterson har också skrivit en fristående fortsättning, den boken heter Solstriden.

Väktarens lärling

Av: Delaney, Joseph Tipsat av: Helen Forsberg

Tom Ward är tretton år och sjunde sonen till en sjunde son.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Karolina Nyström den 25 november 2012