Thrawn

Star wars: Thrawn handlar om Mitth'raw'nuruodo. Berättelsen utspelar sig före det som skildras i Thrawn-trilogin. Det handlar om hur Thrawn klättrar i rang inom imperiet.

Av: Zahn, Timothy
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2017
Låna

Mitth'raw'nuruodo, eller Thrawn, får kontakt med imperiet under sin exil, och de anlitar honom. Det visar sig att Thrawn har stora kunskaper när det handlar om taktik. Han använder sina kunskaper i strider mot rebellerna, vilket slutar med vinst varje gång.

Framgångar och fiender

Thrawn klättrar snabbt inom imperiets hierarki och skaffar sig många fiender. Andra officerare tycker inte om honom, bland annat för att han stiger snabbt i rang - vilket får dem att hata honom.

I boken får du veta hur Thrawn blir storamiral inom imperiet och mycket annat.

Svår att släppa

Jag tycker att boken är bra, det är den sorts bok jag kan läsa i timmar i sträck. Timothy Zahn är en författare som skriver olika slags böcker, och bland annat har han skrivit många böcker om Star wars.

Läs också

  1. Rött uppror

    Av: Brown, Pierce Tipsat av: Tobias Asplund

    I den värld författaren Pierce Brown så omsorgsfullt byggt upp kombineras otroligt bra science fiction med ett medryckande politiskt maktspel. Garanterat spännande sommarläsning.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Alexander Jakobsson den 28 mars 2022