This body of death

Ännu en kvalitetsdeckare av Elizabeth George om ett brott som är långt ifrån bortglömt.

Tre pojkar begår ett fruktansvärt brott. Trots att många år har gått sedan det hände är inget glömt eller förlåtet.

Elizabeth Georges första deckare om Thomas Lynley och de andra poliserna vid Scotland Yard kom ut för över tjugo år sedan och har många trogna läsare. Ännu fler följer säkert tv-serien om Lynley. Trots att det nu blivit dags för den sjuttonde boken i ordningen verkar Elizabeth George inte ha tappat inspirationen utan fortsätter att ge ut riktiga kvalitetsdeckare som inte känns mossiga trots att huvudpersonen Lynley är högadlig och håller sig med butler hemma.

Tragedi och mordutredning

Många av de läsare som följer serien har nog inte riktigt kommit över chocken från boken När ingen ser där en av de återkommande huvudpersonerna mördades. Lynley och hans kollegor famlar fortfarande efter fotfäste efter den personliga tragedi som drabbat dem, samtidigt som de utreder mordet på en ung kvinna i London.

Spåren leder till Hampshire och kvinnans före detta fästman, en tystlåten och hemlighetsfull person som inte verkar ha något förflutet. Långt före Lynley förstår läsarna att fästmannens skyddade identitet döljer en hemlighet som aldrig får komma i dagen.

Återkommande, sympatiska huvudpersoner

En av Elizabeth Georges styrkor som författare är att hon lyckats skapa ett antal sympatiska huvudpersoner som återkommer från bok till bok. Deras historier flätas alltid samman med huvudintrigen på ett smart och smidigt sätt.

I This body of death får Lynleys avdelning en ny chef, den kyliga Isabelle Ardery som verkar fast besluten att klättra i graderna. Hennes perfekta yttre döljer dock en trasig människa vars dåliga omdöme i privatlivet också riskerar att gå ut över polisarbetet. Det verkar som att vi kommer att få följa Ardery även i Elizabeth Georges nästa bok.

 

Sonja Viklund har ett förflutet i Umeåregionen och arbetar nu som chef på Mora bibliotek. Hon är fortfarande en ivrig tipsare på Minabibliotek och du kan läsa mer om henne i den här intervjun.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sonja Viklund den 10 november 2010