They both die at the end

Två män får via telefon veta att de ska dö inom ett dygn.

They both die at the end är en engelsk bok som handlar om två män med helt olika liv, som just fått reda på att de kommer att dö inom 24 timmar. 

Letar en sista vän

”Death-Cast” är en organisation som ringer den som ska dö inom 24 timmar. Och det är just ett sådant telefonsamtal som både Mateo Torrez och Rufus Emeterio får.  

Rufus och Mateo letar båda efter en sista person de kan prata med innan de dör. De laddar ner en app där man kan träffa en ”sista vän” och det är så de möts, trots att de har väldigt olika liv. 

Det jag gillar med den här boken är hur huvudpersonerna formulerar sig när de pratar, och hur det känns som att man befinner sig inuti deras värld medan man läser den. Och hur spänningen bara blir bättre och bättre ju mer man läser. 

Olika perspektiv

Jag gillade också hur författaren byter perspektiv på vem som pratade i boken och att man fick veta hur båda tänkte under olika situationer. 

Fler tips

  1. What if it's us

    Av: Albertalli, Becky Tipsat av: Moa Strömberg

    Välkommen till Bens liv. Ben som älskar teater och drömmer om en romans värd att göra musikal av. Becky Albertalli och Adam Silvera har skrivit en riktig feel good-historia tillsammans. Läs och njut.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Angelina, prao Umeå stadsbibliotek den 21 juni 2023