Theodosia och Egyptens hjärta

Spännande berättelse om Theodosia som kan känna av förbannelser som vilar över gamla föremål. När hennes mamma, som är arkeolog, kommer hem med en amulett får Theodosia en livsfarlig uppgift.

Året är 1906 och i London bor 11-åriga Theodosia. Pappa jobbar på "Museet för legender och fornminnen" och mamma är arkeolog och reser runt i världen för att hitta nya föremål till museets samlingar.

Amulett med förbannelse

Theodosia har inte berättat för sina föräldrar att hon kan känna när det vilar förbannelser över museiföremålen. Mamma och pappa skulle helt enkelt inte tro henne om hon försökte. När mamma kommer hem med den mycket gamla amuletten Egyptens hjärta vänds allt upp och ner.

Förbannelsen som vilar över Egyptens hjärta är både större och ondskefullare än Theodosia någonsin kunnat ana. Dessutom verkar det som om någon försöker utnyttja förbannelsen för att skapa kaos i hela landet. Plötsligt står Theodoisa där med en livsfarlig uppgift framför sig, en uppgift bara hon kan klara.

Theodosia och Egyptens hjärta är en spännande, smart och rolig berättelse för alla som gillar äventyr, magi och fantasi.

Fler tips

  1. Det hemliga uppdraget

    Av: Ponti, James Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Saras liv vänds upp och ner när hon träffar mannen som kallar sig Mamma. Plötsligt har hon blivit indragen i en hemlig värld, där ungdomar arbetar som spioner för underrättelsetjänsten.

  2. I rosens mitt

    Av: Widmark, Martin Tipsat av: Anna Sahlén

    Spännande berättelse med många bilder. I ett brev från sin döda mamma hittar Stefan ett dolt budskap.