The witch elm

En intrikat och olycksbådande thriller som är full av vändningar.

Toby är en sorgfri ung man som jobbar på ett konstgalleri. Han har en stadig flickvän och ett par lojala killkompisar vid sin sida. Han är en sådan som alltid landar på fötterna. 

Opålitlig berättare

Men ganska tidigt i boken står det klart att saker och ting kommer att ställas på ända. Efter en utekväll blir Toby rånad och nerslagen. Han blir allvarligt skadad och känner inte igen sig i den han blivit. 

När hans farbror Hugo diagnosticeras med en hjärntumör blir Toby ombedd att komma och bo en tid i hans hem. Hugo bor i farföräldrarnas gamla murgrönabeklädda hus. Otaliga somrar har Toby och hans kusiner Susanna och Leon spenderat hos sin farbror. Själv har han idel fina minnen därifrån. 

Toby är bokens berättare och hade inte varit en objektiv källa i vanliga fall, men med minnesproblemen efter olyckan är han än mer opålitlig. Under ytan rör sig sanningen, som kanske är en annan än den han tror sig bära på. 

Gamla brott

En höstdag hittar Susannas barn en dödskalle i trädgården. Den visar sig komma från en människa och plötsligt stövlar polisen in och vänder upp och ner på tillvaron. Kusinerna och även Hugo tvingas återvända till händelser som utspelade sig ett decennium tidiigare. 

The witch elm är välskriven berättelse som är full av vändningar. Underhållande läsning för den som vill ha en atmosfärisk thriller som kryper in under skinnet. 

Fler tips

 1. Värd att döda

  Av: Swanson, Peter Tipsat av: Anna Sahlén

  Ted och Lily möts av en slump vid en bar i väntan på ett flyg. Ted berättar att han sett sin fru vara otrogen och att han skulle vilja döda henne. Lily erbjuder sig att hjälpa till.

 2. Elizabeth is missing

  Av: Healey, Emma Tipsat av: Anna Sahlén

  Systern Sukeys försvinnande för 70 år sedan lämnar Maude ingen ro.

 3. Special topics in calamity physics

  Av: Pessl, Marisha Tipsat av: Anna Sahlén

  En intrikat romanvärld med intellektuella referenser som är till lika delar underhållande och utmattande.

 4. En hemlig plats

  Av: French, Tana Tipsat av: Anna Sahlén

  Internatskolan St Kildas är en sluten värld. Men efter ett mord måste två poliser försöka tränga igenom dess allianser och maktspel för att avslöja hemligheterna som döljs i skuggor och skrymslen.

 5. Den hemliga historien

  Av: Tartt, Donna Tipsat av: Anna Sahlén

  En mörk och vacker historia om vänskap, liv och död på ett college i Vermont.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 20 mars 2019