The walking dead

Ett känsloladdat äventyrsspel med fokus på handling och val.

The walking dead är ett äventyrsspel som är starkt handlingsdrivet och där dina val påverkar historiens utgång. Spelet släpptes i fem avsnitt och här är alla samlade i en utgåva.

Du spelar som Lee Everett, som är på väg för att avtjäna ett fängelsestraff när zombieapokalypsen bryter ut. Lee möter den nioåriga flickan Clementine vars föräldrar är borta och tillsammans försöker de överleva världens undergång.

Du avgör gruppens öde

På vägen hittar de andra överlevande och om du någonsin har velat ta kommandot och själv välja vem som ska få mat och vem som ska vara utan, är detta spelet för dig. Dina val påverkar gruppens sammanhållning.

Fokus ligger på berättelsen och de val som du kan göra. Telltale games fick en hit med detta spel 2012 och de har tidigare gjort äventyrsspel som Sam & Max save the world och Tales of Monkey island.

Både känslosamt och actionfyllt

Första säsongen av The walking dead känns ibland lite omodernt i förhållande till de senare säsongerna. Lee träffar till exempel en karaktär som inte kan sätta in batterier i en radio, ett typiskt speldesignval som känns som en kvarleva från gamla äventyrsspel. De senare säsongerna har också mer utvecklade actionscener.

Förhållandet och dynamiken mellan Lee och Clementine är välskrivet. Det är en otäck värld att uppleva och ett mycket bra och rörande spel. Den första säsongen är den mest känsloladdade och engagerande. Det här är ett av de bästa spelen i genren och en milstolpe i berättarteknik för spel. 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 2 oktober 2017