The unquotable Trump

Politisk satir i ett format som sticker ut på seriehyllan.

Det här är ett albumet sticker ut lite på vår serieavdelning i Nordmaling. Både på grund av formatet, den är rätt så stor och ryms inte riktigt i hyllan, men också till inehållet. The unqoatable Trump är egentligen mer ett konstprojekt, där den amerikanske konstnären Robert Sikoryak har kombinerat klassiska serietidningsomslag men satt in Donald Trump och ett citat från honom. 

Taget ur verkligheten

Det är lite kul att ha den här typen av politisk seriesatir i vår superhjältehylla. Många klassiska omslag känns igen och det är ett riktigt roligt album. Jag skrattade högt åt "Hombres fantasticos" (Fantastiska fyran i mexikansk version) och omslaget till det fiktiva äventyret "The Wall". 

Alla citat är tagna ur verkligheten och vissa av dem framstår ganska tragiska. De ger läsaren en tankeställare. Vad krävs egentligen för att definera en superskurk och skulle vi känna igen en? 

Fler tips

  1. Skiten

    Av: Donner, Ulla Tipsat av: Anna Sahlén

    Gratisarbetande reklambyråfolk jobbar med att lansera den första potatisproteinbaserade korven. Det är roligt men lite för verklighetstroget för att inte väcka en olustig känsla också.

  2. Konst i serietidningar

    Av: Olofsson, Max Tipsat av: Tommy Bildström

    Den här boken skvallrar både om hur serietecknare uppfattar konst och hur tecknare funderar kring sina läsares uppfattning av konst.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 15 oktober 2021