The sense of an ending

En relationsroman om livet som summan av våra flyktiga minnen.

Anthony Webster är i 60-årsåldern, frånskild och med ett barn. Ett brev dimper ner i hans brevlåda och väcker avlägsna minnen till liv.

Upplevelsen av vårt liv

Några nyckelscener blommar ut i funderingar från skoltiden och vad som hände då. Tankar på tre vänner, en flickvän och ett drama som redan då gäckade honom men som han aldrig riktigt förstod innebörden av.

The sense of an ending är en roman om minnets flyktiga karaktär och hur det påverkar vår uppfattning om det liv vi levt. Är vårt liv summan av våra minnen eller något annat? Denna typ av existentiella frågor genomsyrar den lågmälda berättelsen.

Att läsas om

En historielärare säger till Tony att historien visserligen skrivs av segrarna men att förlorarna inte heller behöver vara att lita på.

Det är en kort bok, 150 sidor, men textens densitet på något vis hög. Jag tror den förtjänar att läsas fler än en gång. På svenska heter boken Känslan av ett slut.

Minnen

Av: Lindgren, Torgny Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

Minnet är en gäckande företeelse. Vi skapar våra minnen i lika stor utsträckning som det verkliga minnet återskapar sanningen. I sin senaste bok funderar Torgny Lindgren kring minnets väsen.