The secret circle

Cassie upptäcker att hon är en häxa. En helt ny och främmande värld öppnar upp sig och Cassie ställs inför viktiga val.

I första boken av The secret circle flyttar Cassie Blake och hennes mamma tillbaka till deras gamla hemstad New Salem eftersom hennes mormor blivit sjuk. Skumma saker händer som inte verkar vara på grund av en slump.

Innan flytten till New Salem träffar Cassie en kille på stranden. Hon känner en magisk dragning till honom, som om deras vägar var menade att korsas.

Diana är en av dom som hjälper Cassie i den nya skolan i New Salem och de får en fin vänskaprelation. Diana pratar varmt om sin pojkvän Adam och hur deras kärlek är sann och äkta. Till sin fasa får Cassie reda på att Adam är killen som hon träffade på stranden innan hon flyttade.

Ett släktträd av kraftfulla häxor

Diana och Adam introducerar Cassie till en magisk cirkel av andra häxor. De behöver en sjätte medlem för att få en sluten cirkel. Cassie får reda på att hon härstammar från en lång rad av kraftfulla häxor och märker att hennes magi är starkare än de andra häxornas. Cassie ställs inför svåra beslut och slits mellan att utforska sina krafter och sin kärlek till Adam.

The secret circle är skriven på engelska och är en berättelse jag föll väldigt starkt för. Jag uppskattar att den är bred och handlar om magi, häxor, kärlek och att starta ett annorlunda liv där det ges utrymme till att upptäcka nytt.

Här hittar du nästa bok i serien.