The one memory of Flora Banks

Flora Banks är sjutton och lider av svår minnesförlust, amnesi. Hennes korttidsminne är rejält rubbat och hon kommer bara ihåg detaljer ur sitt liv fram tills hon var tio år.

Floras liv förändras dramatiskt när hon kysser sin bästa väns pojkvän Drake. Hon kommer ihåg kyssen dagen därpå och känner att det är något stort på gång.

Minnet av en kyss

Tyvärr är det inte mycket som blir som Flora har tänkt sig. Minnet av kyssen är det enda minne som består och Floras tillvaro vänds upp och ner. Med minnet av kyssen som drivkraft startar hon sitt livs största äventyr och hennes liv kommer att förändras för alltid.

Det ryms mycket i den här boken: vänskap, kärlek, frustration och svek. Mest av allt handlar det kanske ändå om att det alltid är värt att kämpa.

Jag gillade The one memory of Flora Banks väldigt mycket och kan bara rekommendera den till alla som gillar unga vuxna-genren. Några andra böcker som jag också tycker väldigt mycket om är We were liars och The disreputable history of Frankie Landau-Banks, båda av E. Lockhart, och Thirteen reasons why av Jay Asher. Ett tips är att läsa dem på engelska.

Bra böcker på engelska

 1. We were liars

  Av: Lockhart, E
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. Thirteen reasons why

  Av: Asher, Jay
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2017
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Läs mer

 1. We were liars

  Av: Lockhart, E Tipsat av: Anna Sahlén

  Cadence Sinclair firar alla sina somrar ihop med kusinerna på en ö som deras morfar äger. Det är en idyll, så länge ingen utmanar familjens ideal.

 2. Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

  Av: Lockhart, E Tipsat av: Andrea Ejelöv

  Frankies nya status på internatskolan öppnar en helt ny värld för henne. Men en del av den världen hålls stängd för henne och det tolererar inte Frankie.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Kimmel den 7 juli 2017