The next best thing

Att få skriva ett manus till en tv-serie i Hollywood borde väl vara rena drömmen. Ruth Saunders får den möjligheten, men det visar sig bli rena mardrömmen.

Ruth Saunders har tillsammans med sin 70-åriga mormor flyttat till Los Angeles för att försöka förverkliga drömmen om att få skriva och producera sin egen tv-serie. Efter sex år får hon så chansen att filma ett pilotavsnitt av sin serie "The next best thing".

Känner inte igen sitt manus

Det blir dock inte så lätt. Skådespelare byts ut, manuskriptet måste ändras hela tiden, tv-bolaget vill lägga till nya karaktärer och avsnittet filmas om flera gånger. Långsamt förändras serien mer och mer och i slutändan har den inte så mycket gemensamt med Ruths originalmanus.

Ruths mormor har tagit hand om henne sedan hon var tre år när Ruths föräldrar dog i en bilolycka. De har en väldigt speciell relation, eftersom Ruth tillbringade många år i sin barndom på sjukhus eftersom även hon skadades i olyckan. När nu Ruths mormor berättar att hon ska gifta sig blir Ruth väldigt skakad, eftersom de har bott tillsammans ända sedan olyckan.

Förhållande spricker

Ruth har också kärleksproblem. Hennes pojkvän kan inte klara hennes plötsliga framgång och det förhållandet tar slut. Det gör dock inte så mycket för Ruth, för hon har blivit kär i sin chef, men hon vågar inte tro att hon har någon chans.

Jag tyckte att det var en bra och intressant bok, lite annorlunda med en sympatisk huvudperson som i slutet av boken visar prov på stor integritet. Det är intressant att få följa med bakom kulisserna i Hollywood. Det är en humoristisk och ironisk, men insiktsfull, skildring av hur det kan gå till när tv-serier skapas. Läsvärd!

Miss Wyoming

Av: Coupland, Douglas Tipsat av: Anna Sahlén

A spellbinding comment on life in the trail of popular culture in today's America.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 10 maj 2013