The long call

Ann Cleeves har bytt Shetlandsöarna mot regionen Two Rivers i Devon och introducerar en ny polis.

En person hittas knivmördad på en strand, inte långt från kommissarie Matthew Weens hem. Offret visar sig vara en man som brottats med psykisk ohälsa och alkoholproblem. Han har bland annat varit i kontakt med kyrkan och fått psykologisk hjälp därfrån. 

Offrets hemligheter

Matthew Ween börjar tillsammans med kollegorna Jen Rafferty och Ross May gräva i offrets bakgrund och upptäcker att det finns en hel del underliga omständigheter. Under utredningen försvinner plötsligt en ung kvinna med Downs syndrom. Det finns vissa tecken på att försvinnandet har med utredningen att göra.

Kvinnans försvinnande för Matthew Wenn tillbaka till personer som hade en viktig roll under hans uppväxt, personer som han har brutit med. Det och andra faktorer får honom att ifrågasätta sin lämplighet som spaningsledare. 

En spännande deckare med sympatiska karaktärer som var trevlig att läsa. Boken heter Albatross på svenska. 

Fler tips

 1. Svart som natten

  Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Bertine Pol Sundström

  Hon hade upptäckt två lik. Här, på Shetlandsöarna, där hon trott att inget ont kunde hända.

 2. Döda talar inte

  Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Helen Forsberg

  Äntligen, andra boken med kriminalinspektör Vera Stanhope. Hon har blivit beordrad av sin doktor att börja träna och då hittar hon en död kvinna i ångbastun.

 3. Red bones

  Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Maja Samuelsson

  Polisassistenten Sandy hittar sin farmor liggande ute i regnet. Skjuten till döds.

 4. Dolda djup

  Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Helen Forsberg

  När Julie Armstrong kommer hem sent efter en kväll med tjejerna hittar hon sin son död i badkaret. Det är inledningen till Ann Cleeves nya serie med Vera Stanhope i huvudrollen.

 5. Vita nätter

  Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Maja Samuelsson

  Återigen kallas kommissarie Taylor från Inverness upp till de gudsförgätna Shetlandsöarna. Förra gången var det mitt i vintern och kolsvart mest hela tiden. Nu är det ännu värre. Fåglarna sjunger dygnet runt och solen går aldrig ner. Omöjligt att sova för den rastlöse Taylor.