The immortalists

Skulle du leva ditt liv annorlunda om du visste exakt vilken dag du skulle dö?

Det är en het sommardag i New York i slutet på 1960-talet. Fyra syskon, mellan 13 och 7 år, försöker jaga bort tristessen. De har hört ryktas om en kvinna som kan förutspå ens dödsdatum. 

Avgörande händelser 

Det som börjar som ett tidsfördriv blir snart allvar när de hittar henne i en trång lägenhet. Efteråt vet de inte vad de ska tro, men mötet med kvinnan kommer att prägla deras liv. 

Några år senare dör deras far och syskonens livsval blir plötsligt avgörande. De två yngsta syskonen bestämmer sig för att ge sig av. Simon för att kunna vara den han är, han har inte vågat berätta om sin homosexualitet för sin familj. Klara drömmer om att gå i sin mormors fotspår och uppträda som magiker.

När de ger sig av tvingas de äldre syskonen Varya och Daniel ta hela ansvaret för modern. Vi får sedan följa syskonen genom livet, fram till nutid. En i taget får vi höra deras berättelse, präglade av de datum som uttalades i ett dammigt kök på Hester Street. 

The immortalists är en välskriven roman om relationen till syskon, familj och sin historia, om drömmar, plikt, ansvar och att kämpa mot och med ödet. Om tro, tvivel och övertygelse. Det är en bra berättelse, till synes enkel och vardaglig, som rymmer stora frågor om livet. 

 1. The interestings

  Av: Wolitzer, Meg Tipsat av: Anna Sahlén

  Sex tonåringar träffas på ett sommarläger. Vi får följa deras vänskap genom livets väntade och oväntade vändningar.

 2. City on fire

  Av: Hallberg, Garth Risk Tipsat av: Anna Sahlén

  Omfattande och detaljerad roman om relationer där staden New York spelar en av huvudrollerna.

 3. The night circus

  Av: Morgenstern, Erin Tipsat av: Anna Sahlén

  En bok för dig som vill förlora dig i en magisk värld för en stund.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 1 mars 2018