The guest list

Ett vackert och framgångsrikt par planerar ett drömbröllop. Men den perfekta ytan krackelerar bit för bit och blottar dödliga hemligheter.

Bröllopet ska hållas på en ö utanför Irlands kust. Det går bara att ta sig dit och därifrån med båt och väderprognosen utlovar storm. Så redan tidigt står det klart att det kommer att bli en olycksbådande tillställning. 

Oundviklig dramatik

Den blivande bruden Jules är en framgångsrik redaktör för en digital modetidning. Brudgummen Will charmar de flesta och har blivit ett känt namn efter en tv-serie han varit med i. Men bakom deras perfekta fasader döljer sig också en annan verklighet. 

Boken berättas ur fler perspektiv. Förutom brudparet får vi följa Olivia, Jules halvsyster; Hannah, gift med Jules bästa killkompis; Aoife, som arrangerar bröllopet och Johnno, bestman och vän med Will sedan skoltiden. Alla inblandade har sina trauman och hemligheter i bagaget som bit för bit avslöjas.  

The guest list, som heter Bröllopsfesten på svenska, har en spännande uppbyggnad. Handlingen leder mot en oundviklig och dramatisk upplösning. Det är en underhållande spänningsroman i stunden, men som inte lämnar några djupare intryck.  

Fler tips

 1. And then there were none

  Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  Tio personer lockas till en klippig och enslig ö utanför Englands sydvästkust i en minnesvärd mordhistoria.

 2. Patient 67

  Av: Lehane, Dennis Tipsat av: Stefan Holm

  Min favoritbok... Jag drar till med Dennis Lehane och Patient 67 (Shutter Island i original).

 3. The witch elm

  Av: French, Tana Tipsat av: Anna Sahlén

  En intrikat och olycksbådande thriller som är full av vändningar.