The Gracekeepers

En frisk och upplivande historia om en cirkusbåt, dess besättning och om Callanish, en Gracekeeper.

Vatten har översvämmat jorden och endast några få öar har överlevt. Att bo på öarna, nära träden och med fast mark under fötterna, är den högsta lyxen och en dröm alla strävar efter.

Olika liv på havet

North är en av de få som är nöjd med sitt liv på havet. Hon vill inget hellre än att få stanna kvar på den cirkusbåt där hon bor med sin björn. Men en hemlighet och ett giftemål hotar hennes lugna tillvaro.

Callanish bor ensam på sin lilla ö, med endast de döende fåglarna omkring henne som sällskap. Hon längtar efter någon att relatera till. Efter ett misstag hon gjorde för länge sedan tvingas hon ta hand om sjömännen som dör på havet, och deras begravningar. En livslång hemlighet tvingar henne att stöta bort alla som vill henne väl.

I en tid när båda har det svårt möts North och Callanish. De dras genast till varandra, och lockas av tanken på vad deras framtid tillsammans skulle betyda. Men vattnet som separerar dem är djupt och hindrena är många.

Originellt och vackert

The Gracekeepers är en originell och rörande roman om isolering och ensamhet. Den är vackert skriven med trovärdiga karaktärer som alla har sin egen historia och motivation. Kapitlen är väldigt individuella och hoppar ofta mellan olika perspektiv så att läsaren får ta del av samma historia från olika synvinklar, och följa hur olika karaktärer långsamt knyts samman.

Målgrupp:

Tipsat av: Linnéa Olofsson den 17 mars 2017