The girl who stopped swimming

Mitt i natten vaknar Laurel och en dyblöt flicka står vid hennes säng. Det är inte hennes dotter Shelby och hon förstår snart att flickan inte är levande eftersom hon kan se sovrumsväggen genom hennes kropp. Förvånad blir hon inte, hon har träffat spöken förr.

Flickan svävar ut genom väggen mot gården och när Laurel följer efter ser hon.
 
Det ligger en människa i poolen. Hon känner igen flickan nu. Det är dottern Shelbys kamrat Molly. Det lugna liv som Laurel skapat åt sin lilla familj i Victorianna, Florida vänds upp och ner. Nu behöver hon sin starka men galna syster Thalia. Ingenting blir lugnare när hon kommer. Familjehemligheter dras fram i ljuset och en mördare går lös. Vad vet Shelby om det som hänt?
 
Detta är Joshilyn Jacksons tredje bok som utspelas i den amerikanska södern. Gods in Alabama (Visst finns det gudar i Alabama) och Between, Georgia (Mina två mammor) är de två andra. Gemensamt för böckerna är att de unga kvinnliga huvudpersonerna på olika sätt försöker ta sig bort från sin bakgrund. De lyckas inget vidare. Familjebanden är starka, liksom söderns dragningskraft. Söderns mammor och mostrar kan konsten att behålla sina barn nära förstår man.
 
Här finns hetta, damm, kärlek, hat, fattigdom och många starka kvinnor. Alla tre böckerna är mycket fascinerande och spännande. Vi möter ett annat Amerika än det vi är vana vid från glamorösa TV-serier.
 
Läs mer: http://www.joshilynjackson.com

Dödssynden

Av: Lee, Harper Tipsat av: NN

Den lilla flickan Scout växer upp i en varm och sömning liten småstadsidyll i den amerikanska södern. En svart man anklagas för våldtäkt på en vit flicka och idyllen rämnar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maja Samuelsson den 25 juli 2008