The girl on the train

Rachel kan inte låta bli att titta på radhusen som tåget passerar på sin väg in till London.

Rachel reser varje dag med tåget mellan Ashbury och Euston. Tåget stannar ofta vid en stoppsignal och resenärerna kan då kika in på radhusbakgårdarna vid Blenheim road. Rachel har sina anledningar till varför hon tittar.

En kvinna försvinner

Hennes känslomässiga band till husen på Blenheim road är starkt och plågsamt. Hon brukade själv bo där, innan hennes liv kollapsade. Nu befinner hon sig nästan på botten.

I ett av husen bor ett ungt par vars liv hon gärna föreställer sig. Hon ger dem namn och egenskaper. Men när kvinnan i paret Rachel betraktar anmäls försvunnen får saker hon sett plötsligt en annan innebörd.

Rachel vet dessutom att hon själv var på tågstationen vid Blenheim road kvällen för försvinnandet, men hon kan inte för sitt liv minnas vad hon gjorde eller vad hon såg. 

Spännande läsning

The girl on the train bygger på en thrilleridé som griper tag på en gång. Boken följer tre kvinnors perspektiv och avtäcker bit för bit en mörk berättelse om hemligheter, otrohet och lögner. Det är spännande läsning.

"Lyssna inte på vad någon säger om vilken bok den är lik, bara läs den." hörde jag sägas om The girl on the train och ändå vill jag gärna artbestämma den med referenser till Alfred Hitchcock, antihjälten Libby i Gillian Flynns Mörka platser och någon slags inverterad Bridget Jones.

Rubbernecker

Av: Bauer, Belinda Tipsat av: Anna Sahlén

Att de dödas kroppar kan ruva på hemligheter blir Patrick Fort tidigt varse.

Mörka platser

Av: Flynn, Gillian Tipsat av: Anna Sahlén

När Libby är sju år mördas hennes två systrar och mamma. Som vuxen tvingas hon konfrontera barndomens trauma.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 24 april 2015