The girl in the song

Har du undrat över vem Lola, Angie eller Rikki var? Michael Heatley har pratat med både låtskrivare och de omsjungna personerna.

Har du undrat över vem Lola var? Ja, hon som förförde Ray Davies. Eller Angie som fick Mick Jagger att låta så ömkligt? Svaren finns så klart i bokform.

Michael Heatley har skrivit många musikbiografier och det är väl inte en alltför vidlyftig gissning att han i det arbetet samlat på sig historier om omsjungna damer. I boken The girl in the song samlar han femtio av dessa.

Nedslag i musikhistorien

Boken är en trevlig liten sak att sitta och bläddra i. Det är inget jag känner stort behov av att läsa från pärm till pärm utan det är lagom att göra små nedslag där favoritlåtar dyker upp. I flera fall har inte bara låtskaparen utan även den kvinnliga huvudpersonen fått komma till tals.

Det kan tyckas vara bagatellartad fakta, men för mig är det trots allt både intressant och underhållande att få veta att Rikki faktiskt tappade bort den där lappen med telefonnumret, trots Donald Fagens bön om motsatsen.

Boken fick sin uppföljare, The boy in the song, 2012.

Kärlek är ett blandband

Av: Sheffield, Rob Tipsat av: Anette Lindström

Kärlek är ett blandband - livet, låt för låt är som titeln antyder självklart en bok om musik. Men framför allt är det en personlig berättelse om att förlora den man älskar redan som ung.

Saker vi kunde berätta

Av: Parsons, Tony Tipsat av: Anette Lindström

Tony Parsons senaste roman utspelar sig natten mellan 16 och 17 augusti 1977. Natten då Elvis Presley dog.

Romantic Warrior

Av: Return to Forever Tipsat av: Anette Lindström

Chick Corea återvänder i helgen till Umeå för jazzfestivalen 2010.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 22 januari 2013