The gift

Maerad går från att vara slav till att bli den som är förutspådd att slåss mot en uråldrig ondska.

Av: Croggon, Alison
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2002
Låna

I landet Annar är det de med Gåvan som upprätthåller balansen och ljuset. De kallas barder, men Maerad vet inget om dem. Hon är slav och det enda som gör hennes liv uthärdligt är musiken.

Ett nytt liv

En dag blir Maerad räddad av en man som presenterar sig som Cadvan, bard av Lirigon. Han avslöjar att Maerad också är bard och att hon verkar ha en ovanligt stark Gåva. I vanliga fall går barder i speciella skolar från det att de är barn, och Maerad är väldigt otränad och ovetande för sin ålder.

Den ondska som jagar Cadvan gör att Maerad och Cadvan måste fly. Efter många strapatser når de tryggheten i bardskolan Innail. Där avslöjas fler hemligheter om Maerad. Hon tillhör en ätt som har ansetts utdöd, men alla blir inte glada för den nyheten.

En uråldrig ondska håller på att vakna och dess mörker sprider sina tentakler över Annar och infekterar både platser och människor. En gammal profetia säger att en kämpe som kan slåss mot mörkret ska födas. Cadvan tror att Maerad är den kämpen, och det tror mörkrets anhängare också.

Fiende eller vän?

Maerad och Cadvan tvingas ut på en farlig resa där många hemligheter avslöjas och nya frågor väcks. Under tiden måste Maerad lära sig hantera sin Gåva. Inte helt enkelt när de jagas av många fiender. Snart inser Maerad och Cadvan att mörkrets ledare, Den namnlöse, har stöd från många barder i Annar.

The gift är första boken i serien om Pellinor. En spännande och välgjord fantasyberättelse på engelska. Jag ser fram emot att läsa resten av serien.

Eon - dragoneye reborn

Av: Goodman, Alison Tipsat av: Dehbroa Lindberg

Eon måste bli vald av draken, annars skickas han tillbaka att dö som slav. Blir han vald måste han lyckas hålla sin dödliga hemlighet dold till varje pris.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 2 augusti 2016