The dreaming

Vilar det en förbannelse över skolan? Läs en ruskig spökhistoria, en mangaserie på engelska i tre delar.

Tvillingsystrarna Jeanie och Amber börjar på Greenwich Private College. Skolan ligger mitt ute i den australienska bushen och är totalt isolerad från omvärlden. Redan från början upptäcker systrarna att allt inte står rätt till på skolan.

Mardrömmar och försvinnanden

De blir tillsagda att de inte får nämna för någon att de är tvillingar. Dessutom hemsöks systrarna av hemska mardrömmar, som inte har med det höga inlärningstempot på skolan att göra.

Från de andra eleverna hör Jeanie och Amber historier om flickor som har försvunnit, i skogen som omringar skolan, för att aldrig hittas igen. När en av Jeanies kamrater försvinner börjar hon misstänka att historierna om skolan kanske är sanna. Är det något ute i skogen som rövar bort eleverna?

Det här är en manga i tre delar. En ruskig spökhistoria och ett mysterium där minsta felsteg kan innebära att du blir nästa som försvinner spårlöst. Tecknarstilen är riktigt bra och förmedlar den kusliga stämningen som genomsyrar historien. Jag skulle rekommendera den för äldre tonåringar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 8 mars 2013