The crazy school

Madeline Dare jobbar som lärare på Santangelo, en skola för ungdomar med psykiska besvär när två av dem dör.

Madeline Dare och hennes man har lämnat Syracuse i New York och bor nu i ett litet bergssamhälle i Massachusetts. Hon har fått ett jobb som lärare på en internatskola för ungdomar med psykiska besvär.

Klaustrofobisk skolmiljö

Skolan, Santangelo, använder en del okonventionella metoder som även inkluderar de anställda. Madeline är fortfarande påverkad av händelserna som utspelade sig den föregående boken, A field of darkness och är inte helt i balans.

Det råder en thrillerartad stämning på skolan, både för att ungdomarna är labila och oförutsägbara och för att det verkar finnas dolda agendor och hemliga allianser bland skolans lärare. Vem går egentligen att lita på?

Självmord eller mord

När två av eleverna på skolan, som dessutom anförtrott sig åt Madeline, hittas döda är skolan snabb på att avfärda det som två tragiska självmord. Madeline Dare är istället övertygad om att det är någon som mördat de två ungdomarna.

Det här är den andra boken med Madeline Dare i huvudrollen. Sin vana trogen har hon alltid en dräpande replik till hands och hennes personlighet är en stor behållning med denna thriller som också är spännande och underhållande att läsa.

A field of darkness

Av: Read, Cornelia Tipsat av: Anna Sahlén

Madeline Dare kan inte tro att hennes favoritkusin Lapthorne har dödat två unga flickor.

The girl on the train

Av: Hawkins, Paula Tipsat av: Anna Sahlén

Rachel kan inte låta bli att titta på radhusen som tåget passerar på sin väg in till London.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 28 november 2015