The constant gardener

Välgjord dramathriller om ett brittiskt diplomatpar som drabbas hårt av kärlek, svek, girighet och dess konsekvenser.

Diplomathustrun Tessa Quayle (Rachel Weisz) hittas mördad i ett farligt område av Kenya. Hennes man Justin (Ralph Fiennes) störs i sin sorg av små ledtrådar som pekar på att Tessa under deras tid i Afrika hade hemligheter som hon inte ville anförtro honom.

Spännande och rörande

Under sin jakt på sanningen stöter han på information som får honom att ifrågasätta sin hustru, sig själv och hela sin omgivning. Justin dras in i en allt mörkare spiral. De hänsynslösa konsekvenserna av svek, girighet, nykolonialism, maktspel och prestige framträder allt tydligare och det verkar finnas fiender även bakom de egna linjerna.

The constant gardener är en spännande, rörande och trovärdig film där både Rachel Weisz och Ralph Fiennes gör ömsinta porträtt av sina karaktärer. Filmen är baserad på John Le Carrés bok med samma namn, på svenska Den trägne odlaren, och är en både sevärd och tänkvärd berättelse om i-ländernas inverkan på u-länderna. Med hjälp av ett vackert foto visar den också upp en bild av Kenya som känns ärlig och trovärdig.

Den brasilianske regissören Fernando Meirelles har även gjort den uppmärksammade Guds stad.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 16 juni 2010