The boy who grew dragons

Tänk dig att en liten drakunge tittar fram ur en frukt i din farfars trädgård. Det är vad som händer Thomas. Coolt, men snart också ganska jobbigt.

Thomas upptäcker ett märkligt träd i sin farfars trädgård. Ur en av frukterna i trädet kläcks en drake. Plötsligt har Thomas en otrolig hemlighet. Trädet är en pitahaya, ett drakfruktträd.

En egen drake

Att ha en egen drake, Thomas har aldrig varit med om något så coolt. Nu måste han snabbt lära sig hur han ska ta hand om den. Men det är inte helt lätt, att både tampas med en drakunge och samtidigt hålla den gömd från föräldrar och kompisar.

Särskilt kompisarna märker direkt att något är på gång. Thomas förstår att det här blir för svårt att klara av ensam. Inte minst när han hittar fler frukter som har kläckts och det syns underliga spår in till grannens rabatter.

Rolig att läsa själv eller i klassen

The boy who grew dragons är en rolig bok om magiska träd, exploderande bajs och vänskap. För dig i mellanstadiet, eller som högläsning i en klass. Det finns en fortsättning som heter The boy who lived with dragons.

Låna böckerna om Thomas och drakarna

 1. The boy who grew dragons

  Av: Shepherd, Andy
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Läs också

 1. Hur du tränar din drake

  Av: Cowell, Cressida Tipsat av: Åsa Zetterström

  Hicke är de Håriga Huliganernas framtidshopp. Tyvärr är han inte stor eller stark och gillar inte att slåss och skrika. Han känner sig inte alls som en hjälte. De andra vikingarna kallar honom Hicke Värdelös.