The Body in the Library

Ett makabert fynd i ett bibliotek skakar en sömnig engelsk landsort.

När överste Bantry och hans fru vaknar en tidig morgon är tjänstefolket i upplösningtillstånd. En ung kvinna i extravagant utstyrsel har påträffats död i biblioteket och ingen tycks veta vem hon är.

Trivsam mordgåta

Polisen börjar nysta i fallet samtidigt som fru Bantry ringer sin goda vän Miss Marple. Spåren leder till ett semesterhotell i en intilliggande stad där flickan arbetade som dansös och sällskapsdam. Fru Bantry och Miss Marple beger sig dit.

The body in the library är en klassisk Agatha Christie-deckare. En trivsam mordgåta som utspelar sig på den engelska landsbygden. Den målar inte upp några djupare personporträtt men väcker ett otvivelaktigt sug efter mysteriets lösning.

Med sin särdeles goda iakttagningsförmåga ligger Miss Marple ständigt steget före polisen i jakten på mördaren. Hon ser och hör sådant som andra förbiser och det är hon som pusslar ihop detaljerna och sakta men säkert ringar in den beräknande mördaren.

And then there were none

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

Tio personer lockas till en klippig och enslig ö utanför Englands sydvästkust i en minnesvärd mordhistoria.

Tipsat av: Anna Sahlén den 30 juli 2010