The black tower

Två till synes naturliga dödsfall inträffar på sjukhemmet Toynton Grange. Men där verkar finnas flera med hemligheter och dolda motiv.

Den sjukskrivne kommissarien Adam Dalgliesh får en hälsning till sin sjuksäng. Ett brev där Michael Baddeley, en gammal bekant till familjen, undrar om Adam Dalgliesh möjligen skulle kunna hälsa på honom och ge honom råd i ett ärende. Michael Baddeley är präst och jobbar på Toynton Grange, ett sjukhem som ligger längs Dorsets dramatiska kust.

Hemligheter och dolda motiv

Men när Adam Dalgliesh anländer är Michael Baddeley död och begraven. Det verkar som att hans hjärtbesvär till sist tog hans liv. Men några detaljer i stugan där han bodde stör Adam Dalglieshs tränade öga.

Han stannar i några dagar för att ta rätt på några böcker som han ärvt och eventuellt bringa klarhet i vad det var som Baddeley ville konsultera honom i. Långsamt och motvilligt dras Adam Dalgliesh in i det närliggande sjukhemmets dystra tillvaro. Verksamheten för en tynande tillvaro och de obotligt sjuka omges av hemligheter och dolda motiv, stora nog för mord.

The black tower rekommenderas särskilt för dig som gärna läser brittiska deckarklassiker. På svenska heter den Det svarta tornet.

And then there were none

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

Tio personer lockas till en klippig och enslig ö utanför Englands sydvästkust i en minnesvärd mordhistoria.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 15 mars 2015