The Batman's grave

Klassisk Batman i ny tappning.

Ett par går från bion med sin dotter och blir antastade av ett gäng. Batman knäcker några näsor. Senare hittas en kropp och Batman använder sina detektivförmågor för att ta reda på vad som hänt.

Modern tappning

Detta skulle kunna vara början på vilken Batmanserie som helst från 1990-talet. Men det unga paret utgörs av två killar. Och Bruce Waynes vän och butler Alfred drar igång en diskussion kring miljonärers våld mot socioekonomiskt utsatta brottslingar.

På bara några sidor ser man att ambitionen är att göra en klassisk Batman-serie för en modern publik, vilket är en frisk fläkt. Den har en detektiv noir-känsla snarare än att vara en realistisk Batman eller en Justice League-Batman.

Efter en lite seg start så är Batman en polismördare på spåren. Där finns också en mer psykologisk aspekt när det gäller mördarens motiv och hens relation till Batman.

Tio sidor illustrationer

Boken är mer underhållande än vad jag vill erkänna. Det är en lite lättsammare, men inte fånig, Batman. Illustrationerna är i en klass för sig och tillåts ta plats. Jag räknade som mest till tio sidor på raken, utan en enda dialogruta.

Måsteläsning för Batman-älskaren, även om jag misstänker att en och annan rynkar på näsan när Läderla  – förlåt jag menar Batman – får går hem i dagsljus då skurken sprängt hans bil.

Fler tips

  1. Batman

    Tips Av: Snyder, Scott Tipsat av: Tommy Bildström

    I ett mörkt Gotham finns en något mer lättsam Batman och den kontrasten fungerar bra.

  2. Jokerns många ansikten

    Artikel Skrivet av: Tommy Bildström

    Joaquin Phoenix har i höst kunnat ses som Jokern i en hyllad biofilm. Det finns flera kända versioner av Jokern både i film- och serieform. Tommy Bildström lyfter några favoriter i seriehyllan.

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 6 mars 2023