The adventures of John Blake

”Se honom inte i ögonen, vad du än gör!” Ryktena om John Blake och spökskeppet Mary Alice skrämmer sjöfarare världen över. Sanningen är märkligare än alla rykten.

Ett tankfartyg utanför somaliska kusten kolliderar nästan med ett segelfartyg som plötsligt dyker upp i dimman. Pirater, tror kaptenen, men en besättningsman varnar för spökskepp. Ombord skymtar en man med otäckt brännande, genomträngande blick.

Många bitar i pusslet

På Internationella sjöfartsorganisationen i San Francisco noterar en anställd att spökskeppet Mary Alice observerats för fjärde gången i år. Hon vet inte att chefen och en främmande man övervakar hennes arbetsplats.

I skydd av kvällsmörkret klättrar en man ombord på en lyxyacht i Themsen, London. Han övermannar besättningen, stjäl en attachéväska och försvinner i en gummibåt på floden.

En familj har sökt sig till Fiji när deras segelbåt skadats i en storm. Värst av allt, dottern Serena föll över bord och försvann. Lillebror påstår att han såg en ung kille dyka i från ett gammalt segelfartyg, och rädda hans syster.

Fånga i en tidsresa

Sanningen om Mary Alice och hennes besättning är märkligare än någon anar. Utan att kunna styra över det färdas de i tid och rum. Nu måste de dessutom försöka stoppa den hänsynslösa multimiljonären Dahlbergs framfart mot världsherravälde.

Första delen i The adventures of John Blake är en action-fylld blandning av klassiskt äventyr och nagelbitarspännande thriller i James Bond-stil. Vem jagar vem, vad är Mary Alice för skepp egentligen och vilka är människorna ombord?

Några svar får du i Mystery of the ghost ship. Fler förhoppningsvis i kommande album om John Blake.