Tema: fantasy och magiskt

Bibblans högläsningsklubb tipsar om böcker med äventyr och spänning. Böcker som passar perfekt att läsa högt tillsammans med barnen.

 1. Ossians ovanliga nanny

  Av: Karlsson, Ylva
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok

Ossian och lillebror får en ny nanny. Hon ska ta hand om dem när mamma och pappa jobbar, och det gör de nästan jämt. Tillsammans med nannyn Petronella kan de mest otroliga saker hända. Läsålder: 7-10 år.

Kommentarer:
Irina: Den här boken var mycket rolig att läsa! Den är fantasifull och spännande på ett sätt som passar även de barn som vill läsa om fängslande äventyr men som inte tycker om kusliga historier!

Högläsare: Superrolig bok! 5 av 5.

 1. Bröderna Lejonhjärta

  Av: Lindgren, Astrid
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok

Läsålder: 8-12 år.

Kommentarer:
Irina: Jag hade längtat så mycket tills dagen då jag kunde läsa den här boken tillsammans med mina barn och upplevelsen blev precis som jag hade förväntat mig! Vi grät och skrattade tillsammans samt väntade förväntningsfulla tills nästa gång vi skulle ha vår högläsningsstund med boken! Boken ger anledning att diskutera och problematisera kring så många viktiga ämnen men alltid på ett lätt och befriande sätt. En fantastisk klassisk saga!

Högläsare: Jättebra! (Lite läskig ibland). 4,5 av 5.
Läsålder: 8-12 år.

Kommentarer:

 1. Guldkompassen

  Av: Pullman, Philip
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Läsålder: 10 år och uppåt.

Kommentarer:

Morrigan är född med en förbannelse: på sin 11-årsdag måste hon dö. Men i sista stund blir hon räddad av en främmande man och förd till den magiska staden Nevermoor. Han tror att hon har speciella gåvor, men kommer hon att klara utmaningarna hon ställs inför? Läsålder: 10-12 år.

Kommentarer:

 1. Systrarna av Silverdalen

  Av: Vallin Johansson, Pascale
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok

Läsålder: 9-12 år.

Kommentarer:

Låna alla böckerna i en kasse

Kommentera och tipsa

 1. Vet du en bra högläsningsbok?

  Kommentera böckerna i listorna, eller dela med dig av egna tips på bra högläsningsböcker. Då har du chansen att vinna en fin högläsningsbok. Tips och kommentarer publiceras här på Minabibliotek.se.

Mer info

 1. Bibblans högläsningsklubb

  Välkommen till bibliotekens högläsningsklubb för familjer med barn mellan 8 och 12 år. Här får ni tips på bra böcker att läsa tillsammans. Ni får också en läsdagbok, klistermärken för poängsättning och högläsningsklubbens pin. Läs böcker från högläsningsklubbens lista och kommentera dem i läsdagboken, på minabibliotek eller på Instagram hoglasningsklubben. När ni kommenterat 4 av böckerna vinner ni en bok! Högläsningsklubben pågår från läslov till läslov.