Tell the wolves I'm home

En roman om vänskap, kärlek och hemligheter som får konsekvenser.

Det är 1980-tal. 14-åriga June är inte riktigt som sina jämnåriga kamrater. Hon spenderar mycket tid för sig själv och låtsas gärna att hon lever på medeltiden. June tycker att hennes morbror Finn är den enda som förstår henne.

Hemligheter som får konsekvenser

När Finn dör i aids försvinner Junes stora kärlek, en fantastisk gudfar med lägenhet på Manhattan och som hon kunde dela allt med. Resten av familjen med storasyster Greta i spetsen vill gå vidare, men June vill bara tänka på Finn.

När hans okände pojkvän Toby försöker få kontakt med June vet hon först inte hur hon ska bete sig. Det var väl ändå han som dödade Finn? Men till slut blir nyfikenheten för stor.

De möts i sorgen och i kärleken till Finn. Det visar sig att June inte vetat allt om Finn, en insikt som gör henne ont. Men det är fler som bär på hemligheter som får konsekvenser.

Coming of age

Tell the wolves I'm home är en levande och inkännande berättelse om vänskap, kärlek, svartsjuka, hemligheter och relationerna inom en familj. Särskilt rekommenderad läsning till dig som tycker om coming of age-skildringar.

På svenska heter boken Låt vargarna komma och finns då även som e-bok.

 

The interestings

Av: Wolitzer, Meg Tipsat av: Anna Sahlén

Sex tonåringar träffas på ett sommarläger. Vi får följa deras vänskap genom livets väntade och oväntade vändningar.

Prep

Av: Sittenfeld, Curtis Tipsat av: Anna Sahlén

Lee Fiora drömmer om att få gå på privatskola, men när hon får chansen rämnar illusionen.